Kolle Norgesmester!

Skrevet av June Reyes,  15.05.2017
Artikkelbilde

Lars Fredrik Kolle ble Norgesmester, sølv til Mats Gunnar Ringberg, bronse til Truls Desserud (Foto: Øyvind Kaarbø/HT)

Det ble feiring av Nasjonaldagen noe på forskudd da Harstad Travpark sist helg var vertskap for Norgesmesterskapet for amatørkusker, det 17. i rekken!

Oppvarmingen til løpene lørdag startet fredag kveld med Harstad 68.47 Games. Entusiasme og vinnervilje viste seg raskt frem hos deltakerne gjennom de ulike øvelsene i konkurransen.

Lørdag var alvoret i gang! Norgesmesterskapet innledet med seier til våre hjemmehåp i de to første NM-løpene. Først ute var Stian Pettersen som vant med hesten Young Moon Hoss. Mats Gunnar Ringberg kjørte ikke i det første løpet men slo sterkt tilbake med seier i det andre NM-løpet med Mon Amie Superb. Hoppa som tok sin sjette strake seier! Det tredje NM-løpet tok Lars Fredrik Kolle seg av da han loset Romleskaft feilfritt inn til seier, hesten har galoppert i sine fem siste starter. Fotofinish viste at Romleskaft og Kolle var nesa foran Jan Lurifaks og Mats Gunnar Ringberg som ble nummer to på samme tid som vinneren. Norgesmesterskapet var dermed ikke avgjort før siste hest var i mål! Fjerde og siste NM-løp vant Arnt-Sverre Røren med en meget godt forberedt Yankee Plane. 

Sluttstillingen i NM ble:

1. Lars Fredrik Kolle, Jarlsberg 51 poeng

2. Mats Gunnar Ringberg, Harstad 45 poeng

3. Truls Desserud, Momarken 39 poeng

4. Stian Pettersen, Harstad 37 poeng

4. Roar Hop, Bergen 37 poeng

6. Thomas Mjøen, Leangen 35 poeng

7. Knut R. Dalsbotten, Klosterskogen 29 poeng

8. Arnt Sverre Røren, Biri 28 poeng

9. Thomas Ellefsen, Drammen 27 poeng

10. Anette Frønes, Sørlandet 26 poeng

11. Karin Hauge, Bjerke 23 poeng

12. Einar Nedrebø, Forus 7 poeng

Thomas Ellefsen og Arnt-Sverre Røren fikk trekk i poeng på grunn av bøter.

Lars Fredrik Kolle fyller 19 år 11.juli og kan allerede smykke seg med tittelen Norgesmester!

Etter løpene var det en meget hyggelig bankett med premieutdeling og alt som hører til! Det ble en fantastisk kveld med NM-deltakere, gjester og ikke minst alle fra travmiljøet som kom til og var med på festen videre.

Som arrangør kan vi ikke annet enn å si at vi har hatt en fantastisk helg sammen med mange hyggelige og positive mennesker! Løpsavviklingen gikk knirkefritt, omsetningen er vi meget godt fornøyd med tross store problemer hos Norsk Rikstoto i forkant av vår løpsavvikling. Totalomsetning landet på kr 2.637.763,-.  Det ble 14.956,- kroner til de som hadde plukket de 6 vinnerne i V65-spillet.

Ponniridning og sukkerspinn var populært hos de yngste blant publikum! Western-menyen i Kroa smakte særdeles godt. Vi skulle gjerne ønske oss mer publikum, særlig til et NM-arrangement der vi i år hadde to lokale deltakere. Mange har vært innom å lest/delt våre annonseringer på facebook og vår hjemmeside. Harstad Tidende har hatt flere oppslag med de lokale deltakerne frem mot mesterskapet. Likevel var det noe glissent på publikumsplass. Dersom alle som har lest våre innlegg angående dette NM på facebook og deretter hadde invitert med seg en eller to personer, da hadde det blitt trangt om plassen i og rundt Kroa…

Stian Pettersen med Young Moon Hoss

 

Mats Gunnar Ringberg og Thomas Mjøen