Vi heier på Myr Faksen!

Skrevet av June Reyes,  26.05.2017
Artikkelbilde

Myr Faksen nyter den friske Nord-Norske luften mellom alle de store oppgavene!

Denne helgen er hele trav-verdens oppmerksomhet rettet mot Sverige, Stockholm og Solvalla der det søndag er ventet 30 000 tilskuere. Verdens beste publikum vil her ta imot verdens beste hester i en unik Elitlopps-stemning. Midt oppi det hele befinner Myr Faksen og hans team seg. De har tatt turen fra Brøstadbotn til Solvalla denne Elitlopps-helgen som en av de norske deltakerne i Elitkampen søndag.

Tone Pettersen er ei energisk, blid og sjenerøs dame. Det samme kan vi si om resten av familien der hest er lidenskap og travet er en livsstil! Myr Faksen er et fantastisk individ som har prestert i toppen over tid. Det er lenge siden vi kunne lese at nå hadde Myr Faksen reist samme avstand som jorda rundt 2 ganger, og han har vunnet løp både i nord og i sør, i Norge, Sverige og i Finland. Og ikke nok med det, Myr Faksen er godt i gang med sin karriere som avlshingst. Hoppeeiere både fra Norge og fra Sverige viser sin interesse. De eldste avkommene er 2 år i 2017.

Tone har tidligere vært på Solvalla flere ganger som publikum under Elitlopps-helgen. Hun var til stede da Alm Svarten seiret i Elitkampen på -80 tallet og Atom Vinter tidlig på -90 tallet. Da tenkte Tone «førr nån heldiggrisa som får vær me her!» Nå er hun der, igjen..

I den årlige Elitkampen møtes de beste norske, svenske og finske kaldblodshestene. Løpet har vært kjørt siden 1986. Norge har seiret 14 ganger, Sverige 10 ganger og Finland 7 ganger. I år som i fjor er Nord-Norske Myr Faksen med! Spor 1 bak bilen, distansen er 1640 m, Hans Christian Holm sitter i sulkyen. Ingen enkel oppgave i denne klassen, men vi tror ikke Myr Faksen og Tone Pettersen har kjørt 152 mil for å stå med lua i hånda når starten går. Myr Faksen gjør sine beste løp når han får smyge med og bruke speeden sin til slutt. Her blir det full rulle fra bilen slipper startfeltet. 2016 endte det med galopp, søndag får vi svaret på hvordan det går i 2017. Vi gleder oss!

UTRULIG stor stas for Nord-Norge å ha Myr Faksen med i Elitkampen. Det blir en feststund uansett hva resultatet blir. Hele Nord-Norge heier på Myr Faksen og hans team, som også har mange Nord-Norske tilhengere «ringside» søndag. Vi ønsker lykke til!