Politikere på besøk - Harstad travpark

Politikere på besøk

Skrevet av June Reyes/Elisabeth Ingebrigtsen,  09.02.2018
Artikkelbilde

Elisabeth Ingebrigtsen, Totonor - Eivind Stene, FRP - Jan Kristian Løtvedt, FRP - Håkon Vahl, H og til høyre på bildet Jan Fjellstad, V omkranset av deltakerne i Familiekampen 2018

4. februar ble det avholdt politisk aften på Harstad Travpark, i samarbeid med Hestesportens sekretariat for næringsutvikling og samfunnskontakt.

Tilstede var Håkon Vahl fra Høyre, Eivind Stene og Jan Kristian Løtvedt fra Fremskrittspartiet, Jan Fjellstad fra Venstre, og Thomas Rørnes, hotellsjef hos Scandic Harstad. Ordføreren måtte melde avbud i siste liten pga sykdom, men lover å ta turen ved en senere anledning.

Daglig leder fikk anledning til å fortelle om Totonor, travet i den nordlige landsdelen, Harstad Travpark og Travskolen. Det var en engasjert gjeng som både stilte spørsmål og kom med gode innspill. Anne Gina Fredriksen orienterte om hestenæringen her til lands, potensiale og utfordringer. De fremmøtte politikerne hadde satt seg inn i noen sentrale saker på forhånd, og hadde også her mange gode spørsmål.

Etter møtet fikk de fremmøtte en omvisning i hesteringen, fikk snakke med aktive og fikk et godt innblikk i hvordan en løpsdag ser ut på Harstad Travpark. Under veiledning av Geir Arne Johnsen fikk de også prøve seg i spillet under løpsdagen.

Vi setter stor pris på at politikerne tilbragte søndagen sammen med oss, og ønsker dem alle velkommen tilbake! 

24. januar hadde vi besøk av stortingspolitiker Martin Henriksen

Fakta: Hestesportens sekretariat for næringsutvikling og samfunnskontakt ble opprettet januar 2017 på bakgrunn av det store behovet for politisk og profilskapende innsats fra norsk hestesport for å oppnå økt og positiv forståelse for hesten og hestesportens betydning i samfunnet.
Formål med dette arbeidet er å skape et politisk grunnlag for bedre arbeidsvilkår og rammebetingelser for norsk hestenæring. Det er  Det Norske Travselskap som sammen med Jockeyklubben og Rikstoto dannet Hestesportens sekretariat for næringsutvikling og samfunnskontakt. Målsettingen for sekretariatet er å bedre rammebetingelsene for hestenæringen.  Grunnlaget for all hestenæring i Norge ligger i inntektene fra trav- og galoppsporten.